LYS Şampiyonu Kaya`dan, Vali Coş'a Ziyaret

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) MF-4 puan türünde Türkiye birincisi olan Özel Adana Final Anadolu Lisesi Öğrencisi Mehmet Burak Kaya, Vali Hüseyin Avni Coş'u Makamında ziyaret etti.

Resmi İlan 10.07.2013 23:33:21 0
LYS Şampiyonu Kaya`dan, Vali Coş

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) MF-4 puan türünde Türkiye birincisi olan Özel Adana Final Anadolu Lisesi Öğrencisi Mehmet Burak Kaya, Vali Hüseyin Avni Coş’u Makamında ziyaret etti.

Babası İbrahim Kaya, Özel Adana Final Anadolu Lisesi Müdürü Hakan Caner Taş ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet ile birlikte Vali Coş’u ziyaret eden LYS MF-4 şampiyonu Mehmet Burak Kaya, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nce (ÖSYM) yapılan sınavda aldığı başarılı sonuçla Adana’yı layıkıyla temsil etmekten dolayı gurur duyduğunu söyledi. Kaya, başarısında emeği geçen herkese teşekkür etti.
LYS şampiyonu Mehmet Burak Kaya’nın başarısından büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Vali Coş ise, "Öğrencimizin bu başarısı, göğsümüzü kabartmıştır. Yapılan sınavlarda, Adana’nın başarı ortalamasına çok daha yükseklere taşımak için, okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte, sürekli çalışmalar yapıyoruz. Yakın bir gelecekte, Adana’nın eğitim ve öğretimdeki başarı ortalamasının önemli oranda yükseleceğine inanıyoruz. Tüm çalışmalarımız bu yönde. Mehmet Burak Kaya öğrencimizin, LYS’de elde ettiği Türkiye birinciliği gibi önemli olan bir başarının, Adana olarak arzuladığımız hedefe ulaşmamızda motive edici önemli bir etken olacaktır. Öğrencimizi gönülden kutluyorum. Bu gencimizin başarısının, diğer gençlerimize de örnek olmasını dilerken, emeği geçenlere de teşekkür ediyorum" dedi.
Vali Coş, ziyaret boyunca sohbet ettiği şampiyon öğrenci Mehmet Burak Kaya`ya çeşitli hediyeler vererek, yüksek öğrenim yaşamında başarılar diledi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ADANA


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78